![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2017 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Ostatnio zacząłem interesować się tworzeniem stron, które umożliwiają automatyczne wymiany bot->użytkownik lub użytkownik->bot. Większość frameworków przeznaczonych do tego było napisane w node.js co nie było dla mnie zbyt dobrą opcją, ponieważ znam tylko podstawy JS, a w dodatku trzeba bawić się z tworzeniem serwerów. Znalazłem frameworka do php, który to umożliwia, jednak nie rozumiem jednego. W przykładowym pliku z użyciem znajduje się taka linijka: require '../vendor/autoload.php';
Niby wszystko OK, jednak nie ma nigdzie takiego pliku, a nawet folderu "vendor". Link: https://github.com/waylaidwanderer/PHP-SteamCommunity Proszę o pomoc. Nie rozumiem tego, może ktoś kto bardziej to rozumie mógłby mi powiedzieć. Z góry dziękuję (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok... Bo jesli dobrze zrozumialem, to Ty najpierw sobie pobrales wszystko recznie z gita, a pozniej probowales odpalic composer require...
Composer jest po to, zebys nie musial wszystkich paczek ktorych uzywasz pobierac recznie, on robi to za Ciebie. Wiec jesli chcesz uzyc tej paczki to NIE SCIAGASZ jej recznie z gita tylko odpalasz composer require ... i composer tworzy Ci composer.json z opisem tego jakich paczek potrzebuje Twoj projekt itp i dodatkowo sciaga je i zapisuje w folderze vendor/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 23:06 |