![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zrobiłem taki skrypt który wyszukuje ile razy dana liczba pojawiła się w bazie danych. I chcę teraz dodać jeszcze do tego by zliczało ile razy pokazywała się parka czy trójka liczb.
Czy ktoś może naprowadzić jak do tego zabrać się. Pozdrawiam KOD skryptu
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No właśnie b4rt3kk jak zapisywać losowania że to będzie gdzie kolumna liczba mam podać całość losowania liczb czyli 4,21,46,45,22,5 czy każda liczba ma być w osobnym rekordzie?
Bo jeśli całość losowania to muszę zwiększyć wartość znakó w kolumnie liczba do 255 i TINYTEXT Ten post edytował woxala123 21.08.2017, 20:02:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie b4rt3kk jak zapisywać losowania że to będzie gdzie kolumna liczba mam podać całość losowania liczb czyli 4,21,46,45,22,5 czy każda liczba ma być w osobnym rekordzie? Bo jeśli całość losowania to muszę zwiększyć wartość znakó w kolumnie liczba do 255 i TINYTEXT Każda liczba to osobny rekord, inaczej bez sensu jest takie rozbicie. Oczywiście pamiętaj o tym, że wszystkie wylosowane liczby dla danego losowania muszą mieć ten sam id_los, odpowiadający id z tablicy los. Takie rozwiązanie ma jeszcze wiele innych zalet, m.in. możesz losować dowolną liczbę liczb dla każdego losowania. Więc jak kiedyś sobie wymyślisz, że teraz każde losowanie będzie dostarczać 10 liczb to to zrobisz bez najmniejszego problemu, bez zmian na bazie danych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 03:28 |