![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam formularz zrobiony , w którym wyszukuje auta z baz danych wedłóg kryterium.
Mam takie zapytanie:
I teraz pytanie. Jak ominąć jedną z funkcji andWhere jeśli jakaś wartość z formularza jest pusta? czyli jeśli w formularzu nie jest podany model auta to żeby jakoś ominać tą funkcje: ->andwhere('c.model LIKE :model'). Mam nadzieje, że dobrze wyjaśniłem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NO dobra nie kłóć się zemną. Widzę, że obrażasz się, że wstawiłeś rozwiązanie a ja je podważyłem , bo nie o to mi chodziło i jeszcze wmawiasz mi , że nie ogarniam php. Gdybym nie ogarniał sam nie wymyślił bym powyższego rozwiązania , które i tak mógłbym lepiej zrobić za pomocą innych funkcji symfony2. Dzięki Ci za pomoc ale nie musisz mi wmawiać coś co Chciałem inaczej zrobić. Bardziej optymalnie.
Faktycznie rozwiązanie działa, przeoczyłem jedną rzecz ale nie o to mi chodziło . Ten post edytował szypi1989 12.08.2017, 09:16:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 02:29 |