Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [algorytmy] jakiego algorytmu uzyć ?
mattii

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

za zadanie mam napisanie programu ktory będzie umozliwial zapisywanie wynikow testow sprawnosciowych, technicznych, ocen umiejętności , frekwencji na zajeciach różnych osób .

pytanie jakich algorytmów mogę uzyć - i do jakich celów je dopasować - to musze wymyslić, a algorytmy to przyznam nie jest moja mocna strona wiec proszę o jakieś propozycje abym wiedział w jaki algorytm się zagłębić i poznać lepiej.

ew - może do samych danych wejsciowych programu trzeba coś dopisać dodać aby umozliwil uzycie jakiegos algorytmu ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
leonpro778

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Pytanie nie jest z kategorii tych "dziwnych" ale na pewno nie jest to odpowiednie forum.

Poza tymi wynikami musiałbyś mieć jakieś dane "historyczne" na których będziesz się opierał. Co więcej, każdy następny wynik wpływa na prognozę następnego.

Przykładowo. Dnia 20 stycznia ktoś przebiegł XX metrów w Y sekund. Dnia 20 lutego tak samo. Logika mówi, że dnia 20 kwietnia będzie tak samo ale tutaj dochodzą takie czynniki jak wiek, warunki pogodowe itp.

Na studiach miałem taki przedmiot jak Rachunek Prawdopodobieństwa i statystyki. Doskonale by się to nadawało na początek. Mniej więcej chodziło o to, że przy posiadaniu odpowiednich danych (weźmy przykładowo, że badamy biegacza na 100 metrów i zapisujemy jego wiek i czas jaki potrzebował do przebiegnięcia) generowało się wykres, dzięki któremu można było czysto teoretycznie sprawdzić jaki czas by miał w przyszłości.

Oczywiście jest to w wielkim uproszczeniu ale na początek może się i Tobie przyda.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 12:52