![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, Szukam pomysłu na wyjęcie z bazy danych tylko części danych i zapisaniu ich do pliku .sql łącznie ze strukturą bazy. Coś takiego jak wersja demo tylko do podglądu z ograniczonym widokiem. Chciałbym aby części tabel i pół z "dużej" bazy ten backup nie uwzględniał. Zależy mi na tym, żeby było to proste w obsłudze. Muszę jak najbardziej to zautomatyzować. Jak już będę miał taki plik to wrzucam go na serwer i co 24 godziny ten plik by nadpisywał tą ograniczoną wersje systemu. Ma ktoś jakiś pomysł / sugestie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najfajniej chyba by było przygotować całą bazę demo. Tylko jak? Każda modyfikacja na jakiś danych to wtedy bym musiał tą drugą bazę aktualizować, czyli ciągły zapis do dwóch baz? Czy jest na to jakiś inny sposób?
Przy load data znów będzie spora rzeźba przy imporcie do różnych tabel różnych danych. Pewnie najprościej by było jednym zapytaniem wyciągnąć dane z jednej tabeli drugim z drugiej i analogicznie je ładować tak? Odświeżam trochę temat bo przygotowałem rozwiązanie na podstawie INTO OUTFILE ale okazało się że jest ono zablokowane na hostingu z którego korzystam. Jest jakaś inna metoda pozwalająca wyjąć część danych z jednej bazy i na jej podstawie uaktualniać drugą? Mam wykupiony hosting więc możliwości mam trochę ograniczone. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:37 |