![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Jestem totalnym laikiem w kwestii programowania a pojawiam się tutaj ponieważ chciałbym to zmienić. Mam swój pomysł na grę przez przeglądarkę i chciałbym do tej gry stworzyć również apkę mobilną. Pojawia się jednak dość istotne pytanie w jakich językach powinienem to zrobić? Gry via www z tego co wiem pisane są w PHP/MySql ale czy może istnieje jakiś "lepszy" język do wykorzystania w tym celu? Czy później mając taka grę via www da się do niej napisać apke na androida i w jakim języku najlepiej to robić? Prosiłbym Was o pomoc w dobraniu optymalnych narzędzi. Udzielając swoich odpowiedzi proszę napiszcie dlaczego akurat ten język i jeżeli macie jakieś kursy online do polecenia to tez chętnie przyjmę linki do nich (najfajniej byłoby gdyby były za free). Z góry dziękuje za pomoc. PS. Gdyby ktoś chciał pomoc w samym tworzeniu silnika to tez byłoby super. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 19 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co pokazałeś (chodzi o screeny) to tylko i wyłącznie strona www otwarta na telefonie. Aby zrobić APLIKACJĘ mobilną musisz napisać aplikację pod androida. Ja używam do tego Android Studio (darmowe narzędzie, bardzo fajne na początek). Grę www tworzysz w php + MySQL (plus dodatkowo frameworki takie jakie Ci się podobają). Swojego czasu zrobiłem ja swoją grę www (nindelreht.pl) i obecnie przerabiam ją właśnie pod takim kątem aby aplikacja na telefon również była obsługiwana. W zasadzie piszę wszystko od nowa (na szczęście cała mechanika gry jest załatwiona a wierz mi, to jest najtrudniejsze, no, jest jeszcze balansowanie gry ale to inna rozmowa).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co pokazałeś (chodzi o screeny) to tylko i wyłącznie strona www otwarta na telefonie. Aby zrobić APLIKACJĘ mobilną musisz napisać aplikację pod androida. Ja używam do tego Android Studio (darmowe narzędzie, bardzo fajne na początek). Grę www tworzysz w php + MySQL (plus dodatkowo frameworki takie jakie Ci się podobają). Swojego czasu zrobiłem ja swoją grę www (nindelreht.pl) i obecnie przerabiam ją właśnie pod takim kątem aby aplikacja na telefon również była obsługiwana. W zasadzie piszę wszystko od nowa (na szczęście cała mechanika gry jest załatwiona a wierz mi, to jest najtrudniejsze, no, jest jeszcze balansowanie gry ale to inna rozmowa). Tak to tylko www. Chodziło mi o pokazanie jak ta gra wyglada przez przeglądarkę. Ze nie mamy tu grafiki jak w typowym cRPG. A link do Twojej gry nie działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 22:44 |