![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
napotkałem taki problem i nie wiem jak za bardzo to rozwiązać. Skrypt przetwarza pliki w sposób automatyczny wrzucam i mogę wyjść ze strony. Problem w tym że jak się "rozhula" to następny użytkownik traci możliwość wejścia na stronę bo strona się kręci i kręci aż do momentu zakończenia działania skryptu w tle. Jak pohamować zapędy skryptu na moc obliczeniową? albo coś w tym stylu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzucam plik tekstowy (lista m3u), może mieć kilka kilka kB albo MB
plik jest rozbierany na czynniki pierwsze linia po lini poniżej próbka #EXTINF:-1 group-title="podstawowe" tvg-id="" tvg-name="" tvg-logo="WP_TV.png",WP TV https://av-cdn-1.wpimg.pl/tv24/ngrp:wp1/chu...t_b1628000.m3u8 Sprawdzane jest czy każda linia pasuje do wzorca tj czy ma nazwe, czy nazwa pasuje do bazy danych czy jest adres url Jeżeli tak to tworzy tablice temp , jak to skończy dodaje do głównej bazy danych usuwając duplikaty url i dodając adres obrazka i epg. W oddzielnym skrypcie sprawdza czy url jest czynny czy nie i usuwa wadliwe tabele a na koniec generuje jeden plik z podstawionymi danymi Raz dziennie w nocy o północy będzie analizował bazę danych pod kontem ważności linków, jak padnięty to aut z bazy danych i generowanie listy od nowa i problem jest przy analizowaniu pliku wsadowego bo ma dużo do roboty. Sprawdzę z usleep Jakie czasy proponujecie 100-200ms ? czy dłużej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 21:28 |