![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2013 Skąd: Uniejów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam do Was pytanie dotyczące przekierowanie ze standardowej strony na stronę mobilną. Obecnie korzystam z takiego kodu:
Kod działa dobrze, jednak przekierowuje zawsze na na stronę główną wersji mobilnej czyli m.mglks.pl. Chciałbym żeby użytkownik wchodząc na stronę np. mglks.pl/news.php?readmore=111 został przekierowany na mobilną wersję czyli m.mglks.pl/news.php?readmore=111 Jesteście w stanie pomóc mi zmodyfikować ten kod, lub pokazać co i jak zrobić żeby to działało. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2013 Skąd: Uniejów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za podpowiedź, jednak przyznam się że nie jestem mistrzem kodowania w PHP więc szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia jak się za to zabrać...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za podpowiedź, jednak przyznam się że nie jestem mistrzem kodowania w PHP więc szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia jak się za to zabrać... Nie poddawać się i czytać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zobacz co się w tym kawałku kodu dzieje: Wiersz 1 - HTTP_USER_AGENT to łańcuch tekstowy, który każda przeglądarka przekazuje do serwera razem z innymi parametrami. Na przykład moja przeglądarka generuje taki HTTP_USER_AGENT: "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/54.0.2840.71 Safari/537.36". Analizując ten tekst można określić system operacyjny, przeglądarkę, wersje. Wiersz 2 - to wyrażenie regularne, analizując HTTP_USER_AGENT sprawdza, czy użytkownik korzysta z wersji mobilnej czy nie. Wiersz 3 - funkcja header z parametrem "Location: ..." wyśle do przeglądarki nakaz przekierowania na podany URL. W tej chwili masz tam Kod header('Location: http://m.mglks.pl'); czyli za każdym razem kiedy ktoś kto używający mobilnej przeglądarki odwiedzi stronę, za którą masz ten kawałek kodu - zostanie przekierowany na adres "http://m.mglks.pl". I to musisz zmienić. Podpowiedź: echo, var_dump i Kod $_SERVER['REQUEST_URI']; Pokombinuj i daj znać jeśli nadal coś jest niejasne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 02:21 |