![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2015 Skąd: Sierpc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z łączeniem tabeli, mianowicie posiadam dwie tabele users i friend. Na liście wyświetlam osoby online (znajomych), moich znajomych pobieram z tabeli friend to o ile to dobrze działa, no prawie(niestety są cały czas online)
to już to {z działającym online} wysypuje mi błąd
Jak mogę sobie poradzić, używanie WHERE nic nie pomaga próbowałem też tak
Proszę o pomoc Poradziłem sobie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) temar do zamknięcia
Jednak nie do zamknięcia. O ile wyświetla wszystko dobrze to jest problem, że próbuję się pozbyć "siebie". Niestety mnie wyświetla jako osoba online w moich znajomych. Jak to mogę rozwiązać? Przyznaje, że mnie już ku....a bierze. Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2015 Skąd: Sierpc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AAAAAAAAAAAAA poddaje się (IMG:style_emoticons/default/co_jest.gif) (IMG:style_emoticons/default/co_jest.gif) (IMG:style_emoticons/default/co_jest.gif) (IMG:style_emoticons/default/withstupidsmiley.gif)
Postaram się pokazać o co mi chodzi, mam 2 tabele tabela users, przedstawia się następująco (IMG:https://snag.gy/se3cCx.jpg) Z tej tabeli pobieram kolumnę id, name, surname, act_time Zaś tabela friend jest taka (IMG:https://snag.gy/xmORLQ.jpg) Z powyższej tabeli pobieram wszystko, czyli od, do, potwierdzenie. Używając kodów, zamieszczonych w wyższych wypowiedziach niestesty, nie dość, że widać mnie to i jeszcze widać osoby, których wcale nie mam w znajomych. Dla testów napisałem mały kodzik, gdzie w tabeli friend mam 3 rekordy (od = 1 do = 3 potwierdzenie = 1, od = 4 do = 1 potwierdzenie = 1, od = 5 do = 3 potwierdzenie = 1) Moje id w tabeli users wynosi 1. Tak więc zamiast wyświetlić mi usera o ID 4 wyświetla mi dodatkowo usera o od 1 - czyli mnie + user o id 5. Jak to mam rozwiązać, cholernie proszę o pomoc. Nie mam już zielonego pojęcia gdzie jest błąd. Po nocach spać nie mogę przez to.
Ok, rozwiązałem problem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (patrz góra [dla potomków (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ]) Teraz jest następny, po załadowaniu strony dopóty, dopóki nie minie 25 sekund (fragment strony odświeża się bez przeładowania strony) to znajomi są widoczni ząś po przeładowaniu niestety wyskakuje mi napis: NIK NIE JEST ONLINE. Oczywiście jeśli user jest aktywny to co 20 sekund jest updatowana kolumna act_time w tabeli users, więc w rzeczywistości jest online. Myślę, że może za to odpowiadać, no ale jak to mogę rozgryźć? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz jest następny, po załadowaniu strony dopóty, dopóki nie minie 25 sekund (fragment strony odświeża się bez przeładowania strony) to znajomi są widoczni ząś po przeładowaniu niestety wyskakuje mi napis: NIK NIE JEST ONLINE. A może "NIK NIE" to nazwa jednego z użytkowników? Wtedy ten komunikat miałby sens (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A poważnie to skoro po asynchronicznym przeładowaniu lista jest pusta, to coś jest na rzeczy z kodem wywoływanym ajaxem. Pytanie - aktualizacja pola act_time jest robiona tym samym ajaxem, którym sprawdzana jest aktywność? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 13:57 |