![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jak sprawdzić czy liczba zapisana w zmiennej jest parzysta czy nie? Podejrzewam że chodzi o resztę z dzielenia itd., hmm.. ma moze poprostu sprawdzić czy reszta z dzielenia jest równa czy różna od zera... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I jest jak najbardziej ok, po prostu na szybko kasowałem user i hasło itd. było $login ='login'; $haslo='haslo';, po prostu to wyczyściłem, żeby nie wrzucać tu danych do swojej bazy.
EDIT, jeszcze raz wytłumacze, to działało całkiem fajnie. Problem jest tutaj
Obojętnie co dam po if ( $i % 2 == 0 ) jest cały czas błąd unexpected syntax, obojętnie czy coś dalej skasuje, czy tam wpisze 1 albo przecinek, czy kropke, równie dobrze mogę tam napisać d*pa i wyskakuje błąd unexpected syntax. Wcześniej to działało, tylko dodałem ten warunek. i przestało działać. Bardzo mi miło, że chcecie pomóc ale czepiacie się nieistotnych szczegółów, które niedbale skopiowałem. Tłumaczyłem już kilka razy, że problem jest tylko i wytłącznie w tym miejscu, nie zmienię nic, tylko skasuje ten warunek to będzie działać.
Tak działa bez zarzutu, już widzicie gdzie jest problem? EDIT 2 Ten warunek ma na celu dać inne klasy webexamplesl i wexampler, dlatego, że będą na siatce, jedno koło drugiego. A inkrementacja i++ zniknie, bo dodałem w bazie klucz z auto increment, ale będzie tam if ( $_POST['id'] % 2 == 0) Ten post edytował Dukov 25.05.2017, 14:18:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 01:11 |