![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MAm taki oto zapis z html:
Jak do tej pory mam taki zapis: <div class="addthis_sharing_toolbox"><\/div>([ \s?]+)<\/div>([^<]+)<\/div> To mi ladnie wyciaga tekst, ale bez <p>, bo jesli znajdzie sie tam pomiedzy <p> lub <br/> to juz jest problem i mi nie wyciaga textu. Jak mozna ulepszyc moj zapis regex? O ile da sie cos takiego w ogole wyciaganc... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrażenia regularne nie służą do obróbki DOM. Zainteresuj się funkcjami DOM typu simplexml.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrażenia regularne nie służą do obróbki DOM. Zainteresuj się funkcjami DOM typu simplexml. Ja się po tym podpisuję, i zasugerowałbym też hasło "html/dom parser", ale dla zabawy zrobiłem tego regexa: Kod <div class="addthis_sharing_toolbox"><\/div>\s+<\/div>((^|.|\s)+)<\/div> sam tekst czyli to co w regexie w nawiasie wyciągniesz w php preg_match (parametr matches), a te zbędne tagi wewnątrz tekstu strip_tags. Samym regexem nie da się pominąć fragmentów tekstu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 19:05 |