![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hejka,
bawie sie teraz z Behat. Do tego podpinam jeszcze mink oraz selenium by testowac stronke normalnie w przegladarce. w pliku .feature mam nastepujacy scenariusz Kod Scenario: Blabla Given I am on "/login" When I fill in "form_email" with "moj.email@costam.com" When I fill in "form_password" with "moje.haslo" When I press "form_submit" Then I should be on "/" Then I should see "Cos" To pieknie dziala. Loguje sie jako ja i widzi na stronie to co powinno wiedziec. Bajka. No ale teraz chcialbym by to testowali tez moi koledzy z teamu. Nie chce jednak komitowac moich danych logowania. Kazdy ma swoje. Idzie jakos w miejsce loginu i hasla wstawic jakies zmiennej srodowiskowe tudziez jakies wartosci z konfiguracji behat.yml ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@Damonsson tak wiem, ja to rozumiem. Ale
1) W aplikacji, ktora akurat testuje, stworzenie uzytkownika nie jest takie proste. Dlugo by gadac. Tak czy siak potrzebuje zalogowac na istniejacego juz uzytkownika 2) Tych parametrow potrzebuje tez dla rzeczy, wiec nawet jesli bym stworzyl uzytkownika, to nadal potrzebuje parametryzacji do innych celow. idzie to zrobic? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 11:06 |