![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam szanownych klubowiczów mam następujący problem. Wyświetlam sobie zawartość tabeli w formularzu w trybie edycji. Robię to tak:
Jednak za groma nie wiem jak tak wyświetlone i ewentualnie zmienione (zaktualizowane) dane zapisać w tej samej tabeli. Dziekuje za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2004 Skąd: Golub-Dobrzyń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie małe pytanie czy chodzi tobie o to by dane z formularza zaktualizować czy tylko wyświetlić ja na stronie... Bo jeżeli chcesz aktualizować to dane w tabeli o konkretnym użytkowniku powinny być wyświetlone albo w <input type="....."> w zależności jakie są to dane lub w czymś takim podobny, lub jeżeli jest to grupa użytkowników to tylko liste wyboru, która będzie zmieniać..
w najprostrzy sposób wykorzystuje sie do tego polecenie UPDATE z języka SQL jeżeli mają to być dane w bazie danych.... kod będzie wyglądać np.:
i to wyglada w ten sposob.. mozna przy pomocy polecenie UPDATE zmieniac naraz w kilku tabelach ale dokladniej o tym jest w manualu... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 13:12 |