![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 13 Dołączył: 20.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukuję jakiegoś w miarę szybkiego do ogarnięcia frameworka, na którym można postawić jakieś niezbyt rozbudowane projekty. Na razie zastanawiam się nad Zendem 3, ale nie wiem, czy wersja bez dodatkowych pakietów w ogóle jest używalna :/
Czego potrzebuję? MVC z obsługą MySQL/Postgresa i podziałem szablonów na widoki/layouty/partiale, określanie typu akcji na kontrolerze (HTML/JSON/XML), wykrywanie metody requesta (GET/POST/PUT/DELETE/itd). Jesteście w stanie polecić coś odpowiedniego? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg mnie framework to tylko framework, dlatego wybierasz taki, jaki jest najbardziej perspektywiczny: największa popularność, społeczność etc. I co z tego, że dziś potrzebujesz X i Y jak jutro sytuacja może się zmienić o 180. I komu przeszkadzają jakieś zbędne pakiety? Argumenty wydajności też do mnie kompletnie nie trafiają, "róbmy pure PHP bo wydajność" a potem po pół roku skrypty po 5k linii i strony ładujące się 5 sekund. To od programisty zależy jak zrobi aplikację, framework to tylko framework a nie wymówka
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 22:57 |