![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam wtyczkę w PHP, która działa dobrze na serwerze Apache, część kodu odpowiedzialna za wykrywanie rozszerzenia zdalnego obrazka:
jednak problem pojawia się, gdy użyje jej na serwerze nginx, a dokładnie gdy obrazek nie ma rozszerzenia JPG tylko PNG, to skrypt nie wykonuje się dalej, a w logach wysypuje błędem: Kod ErrorException: Fatal Error: imagecreatefromjpeg(): gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: Not a JPEG file: starts with 0x89 0x50 - library/Andy/ConvertImage/DataWriter.php:216 W php.ini mam wyłączyłem pokazywanie błędów (display_errors Off), jednak to nic nie dało, czy jest jakiś sposób, aby skrypt się wykonywał dalej? Dokładna linijka odpowiedzialna za błąd to: Kod $im = @imagecreatefromjpeg($tempFullPath); tak jakby małpa nie wyłączała błędów na nginxie... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najzwyczajniej nie widzisz, że mam inny tok myślenia. Mianowicie opieram go na tym, że uważam kod, który podał autor za fragment, który nie wywołuje błędu (jest innym fragmentem DataWriter.php lub całkowicie innym skryptem). Ale może się mylę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 06:14 |