![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Na niektórych stronach widzę sam link do informacji o cookies (np. w stopce strony), a na innych komunikat. Pytanie, czy sam link w stopce jest zgodny z prawem, czy potrzeba wyskakującego komunikatu?
2. Jeżeli potrzebny jest jednak komunikat, to jaki moglibyście skrypt polecić? Wybór jest ogromny, ale mi zależałoby na tym, żeby to był zwykły, prosty komunikat na dole strony (a nie u góry), który ma niską wysokość (a nie zajmuj 1/3 strony). Krótko mówiąc, żeby był jak najmniej uciążliwy dla użytkownika. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli Twoja strona wykorzystuje cookies do realizacji funkcjonalności niezbędnych do korzystania ze strony, np. podtrzymanie sesji, to nie musi być komunikatu.
Ale jeśli cookies są wykorzystywane poza tym obszarem, czyli właśnie statystyki GA czy pluginy FB, to już tak. Myślę, że wystarczy informacja, że strona wykorzystuje cookies, i tyle. Ale nie uznawaj tego za pewnik. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 32 Dołączył: 10.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeśli Twoja strona wykorzystuje cookies do realizacji funkcjonalności niezbędnych do korzystania ze strony, np. podtrzymanie sesji, to nie musi być komunikatu. komunikat musi byc, ustawa nie przewiduje jak on ma wygladac, forme z wyskakujacym komunikatem opracowalo iab polska gdzie znajdziesz zestaw dobrych praktyk z tym zwiazanychAle jeśli cookies są wykorzystywane poza tym obszarem, czyli właśnie statystyki GA czy pluginy FB, to już tak. Myślę, że wystarczy informacja, że strona wykorzystuje cookies, i tyle. Ale nie uznawaj tego za pewnik. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 19:53 |