![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie dotyczące captcha. Dodałem captcha do istniejącej wcześniej gry online. Cały czas pojawiali się nowi użytkownicy, w dużej ilości. Zarejestrowani, nie grający. No to pomysł captcha. Dodałem captcha, ale praktycznie nic to nie zmieniło. Dalej masowe rejestrowanie nowych użytkowników.
Macie wiedzę jak to wygląda? Czy jeżeli na stronie wcześniej nie było captcha i zostało dodane, to łatwiej je obejść, niż gdyby od początku było captcha? Dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że ta captcha od Google gdzie musimy najechać na checkbox i zaznaczyć, że nie jestem robotem jest najlepsza z gotowych rozwiązań. Jeszcze lepszym pomysłem było by stworzenie własnego systemu np. pytań i odpowiedzi.
Co do tego, że nadal boty Ci się rejestrują być może masz inny endpoint na rejestrację użytkowników którego nie zabezpieczyłeś. Podaj link do strony to sprawdzę czy łatwo obejść tą captche (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że ta captcha od Google gdzie musimy najechać na checkbox i zaznaczyć, że nie jestem robotem jest najlepsza z gotowych rozwiązań. Jeszcze lepszym pomysłem było by stworzenie własnego systemu np. pytań i odpowiedzi. Piszę tutaj z własnego doświadczenia Google captcha nie działa tylko w sposób opisany przez kolegę, przy wielu requestach zaczynają wyskakiwać pytania z obrazkami do zaznaczenia (czasami wielokrotnie tzn będzie od 1 do n zadań do rozwiązania w określonym przedziale czasowym). Jeśli chodzi o autorski system pytań i odpowiedzi to będzie on rozwiązywany w ten sam sposób np jeśli pytania i odpowiedzi są po polsku można przetłumaczyć na angielski i wysłać do api deathbycaptcha. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 06:56 |