![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie dotyczące captcha. Dodałem captcha do istniejącej wcześniej gry online. Cały czas pojawiali się nowi użytkownicy, w dużej ilości. Zarejestrowani, nie grający. No to pomysł captcha. Dodałem captcha, ale praktycznie nic to nie zmieniło. Dalej masowe rejestrowanie nowych użytkowników.
Macie wiedzę jak to wygląda? Czy jeżeli na stronie wcześniej nie było captcha i zostało dodane, to łatwiej je obejść, niż gdyby od początku było captcha? Dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyśl o tym w ten sposób, piszesz skrypt do masowego tworzenia emaili załóżmy na google.com w pewnym momencie wyskakuje captcha skrypt przestaje działać, wiec zaczynasz sie zastanawiać jak zautomatyzować rozwiazywanie captcha mija x czasu, być może zaimplementowałeś jakieś algorytmy które rowzwiązują captche na podstawie np czytania znaków z obrazków lecz okazuje się że nie działa to na wszystkie rodzaje captcha, wkońcu znajdujesz usługę typu deathbycaptcha i żadna captcha nie stanowi dla ciebie problemu
wniosek sie nasuwa taki ze captcha to poprostu następny "płotek" do przeskoczenia który przy dostępności takich usług jak deathbycaptcha (gdzie captcha jest rozwiązywana przez ludzi) nie jest trudny do przeskoczenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 15:01 |