![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem nie wiem jak zrobić, aby event zmieniał kolor. A dokładniej chodzi mi o to, że nie wiem jak w funkcji w w skrypcie do fullcalendarza pobrać zmienną events_id, która odpowiedzialna jest za relację.
Kombinuję na różne sposoby i nie wiem jak to ugryść. Czy zrobić to w controllerze czy w wywoływaniu kalandarza. Widok:
Ta 1 wstawiłem, żeby sprawdzić czy chociaż if dobrze smiga. Domyślam się że zamiast 1 należy spawdzić czy ten event znajduje sie w tablicy odpowiedzialnej za relacje i tu jest problem nie mam pojećia jak to sprawdzić Controller:
Model:
Byłbym wdzięczny nawet na nakietowanie w jaki sposób to rozwiązać bo naprawdę nie mam bladego pojecia. W controllerze dodalem cos takiego $eventscolo=DB::table('save_events')->select('events_id')->get(); . Pobieram id eventow, przekazuje do widoku ale teraz nie wiem jak sprawidzc. Próboje zrobić cos takiego w if (event.id===eventscolo) i nie dziala ;p Ten post edytował K3n0 5.04.2017, 19:25:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż dump($eventscolo, $eventsss);
Bo na moje oko masz 2 tablice i próbujesz zrobić nie wiadomo co.... Pokaż co w Konsoli przeglądarki wypluje Ci: Kod eventAfterRender: function (event, element, view) {
console.log(event, element); if (event.id === 1) { element.css('background-color', '#cccccc'); } else { if (event.title == "Wydzial 1") { element.css('background-color', '#378006'); } else if (event.title == "Wydzial 2") { element.css('background-color', '#ff0000'); } else if (event.title == "Wydzial 3") { element.css('background-color', '#73e600'); } else { element.css('background-color', '#0066ff'); } } } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 17:48 |