![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 18.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, korzystam aktualnie z sphinxa z symfony i problem jest taki że przebudowa indexów trwa zbyt długo i szukam czegoś z realTime-em(a z tego co się dowiadywałem sphinx z realTimem działa słabo) gdyż content jest często zmieniany, a musimy mieć możliwość np filtrowania po jakiś parametrach które są właśnie zmieniane w bazie.
Padło na elasticsearch i badam temat. Załóżmy że skonfiguruje elastica tzn wszystkie pola(które mnie interesują) w configu itp następnie odpalę populate Tworze nowa encje (lub update starą) następnie persist, flush co teraz? pakiet fos-elasticsearch jest na tyle inteligentny że doda/zaktualizuje rekord do elastica związany z tą encją? Czy muszę wywołać po flushu jakąś funkcje elastica? czy może muszę korzystać z custom repository(fos - elastica) jeżeli chce żeby to automatycznie działało? Czy możecie mnie nakierować na temat lub/i udostępnić jakąś obszerną dokumentacje? ta z githuba fos/elasticsearch jest dość okrojona |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Rozumiem, nie mozesz zmienic Symfony, reszta dowolna. Temu mowie, ze moze warto wywalic FosElastic i jechac na api od elasticsearch-php
Tez mam kibane, bo mozna szybko zajrzec w dane. Ja sie przyczepilem jedynie do jej wymogu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) W dane mozna zajrzec przy pomocy api rownie dobrze. Cytat to że mam napisane w tym miejscu ElasticSearch 2.4.4 jest mało istotne bo możemy tą wersje zmienić bo nic na niej nie pracuje aktualnie macie wersje 2, aktualno to 5. Tu sie nie ma co mozowac, tylko trzeba to zmienic szczegolnie ze dopiero zaczynacie i nie ma powodu by siedziec na 2 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:52 |