![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybieram sobie z bazy dane takim oto zapytaniem:
Kod SELECT name,day,odm FROM tabela ORDER BY day,odm Myślę że nigdy w tabeli nie będzie więcej jak 50 rekordów. Potrzebuje mieć wynikowy kod w podobnej formie: udało mi się na te chwilę coś takiego napisać i stanąłem:
Pomóżcie proszę. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież już jedną pętlę wykonałeś, po co chcesz robić pętlę w pętli?
Tego warunku nie rozumiem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież już jedną pętlę wykonałeś, po co chcesz robić pętlę w pętli?
Tego warunku nie rozumiem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Porównuje czy dzień w bazie danych nie ma numeru takiego jak ten przypisany do zmiennej $day żeby wyświetlać tylko raz dany dzień, jakby było 50 rekordów to poco mi wyświetlać 50 razy diva z numerem dnia? Pewnie zamiast <> mogłem dać !== też by robiło to samo. Wydawało mi się że tak powinienem to zrobić że powinna być koleja pętla która iteruje po rekodach z danego dnia, ale przecież nie napisałem że tak ma być napewno (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) skoro da się inaczej to chętnie poznam sposób. Ten post edytował arturpiotrowski 26.03.2017, 19:11:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 13:41 |