Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Jedna tablica czy kilka w bazie danych, Jedna tablica czy kilka podczas zapisywania się na event
K3n0

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Mam do zrobienia zapisywanie sie do eventu. Mniej więcej ma wyglądać to tak:
Zalogowany użytkownik zapisuje się do eventu ,ktory zostaje wyswietlany w jego profilu, zeby móc zobaczyć do jakiego eventu się zapisał
I wlaśnie chodzi mi po głowie czy lepiej zrobic 1 tablicę z dodatkową kolumna np. name user i pobierac dane eventu i dokleic w kolumne jaki user się zapisał czy tworzyć dla każdego usera oddzielna tablicę.
Później wybrany event zmienia kolor, że został już wybrany przez kogoś.
Mi się wydaje, że łatwiej zrobić na 1 tablicy bo nie zrobi się syf w bazie danych, a pytam ponieważ wolę się upewnić czy dobrze to rozkminiam.

Z góry dzięki za odpowiedź.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
K3n0

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jeżeli chodzi o tablice user,event to mam. A właśnie chodzi mi o to, że mam zrobić zapisywanie się użytkownika na dany event w kalendarzu i nie wiem jak za to się zabrać. Na początku myślalem, żeby zrobić aby tablica tworzyla sie po nacisnieciu klawisza "zapisuje sie na event" ale jeżeli będę mial np 100 userow to lipa 100 tablic wyjdzie;p. Z tego co napisales to chyba - tablica `tickets` => kupione bilety/rezerwacje użytkownika, na dane wydarzenie idEvents to bedzie taki odpowiednik tego jak mam to zrobić.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 6.10.2025 - 13:27