![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 517 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z zapytaniem
mam dwie tabele: - komunikaty (tutaj mam wszystki komunikaty) idkom, tresckom, datakom, potwierdzeniekom oraz - potwierdzenia( tutaj zapisuję kto potwierdzil przeczytanie) idpotw, datapotw, imie_nazwisko, idkom chciałbym wyświetlić wszystkie komunikaty wymagające potwierdzenia, których jeszcze zalogowany user nie przeczytał. Robię to tak ale coś mi nie idzie...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 517 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK na tym etapie mogę jeszcze wszystko przerobić.
Generalnie mam takie założenia: - baza z komunikatami dla wszystkich, ale pewne z nich muszą posiadać potwierdzenie przeczytania - stąd tabela potwierdzeń, oczywiście baza z userami też jest i funkcjonuje - admin daje jakiś komunikat i ustawia flagę na "ON" - że żąda przeczytania i lecimy dalej.... loguję się do systemu, pojawia mi się modal że mam nieprzeczytaną wiadomość, np zaznaczam chceckboxa, submit insert do bazy np
moim problemem jest "wyłuskanie" nieprzeczytanych komunikatów przy zalogowaniu dla danego usera |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 17:58 |