![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Szukałem i jakoś nic poza suchymi faktami na temat baz nie znalazłem a ze już mi pomogliście w paru kwestiach więc po raz kolejny proszę o pomoc. Mam taki układ BAZA DANYCH o nazwie moja_baza1 (moja baza1) Tabela1 wartosc1 wartosc2 wartosc3 .... .... ..... Tabela2 wartosc1 wartosc2 wartosc3 .... .... ..... Tabela3 wartosc1 wartosc2 wartosc3 .... .... ..... BAZA DANYCH o nazwie moja_baza2 (moja baza2) Tabela1 wartosc1 wartosc2 wartosc3 .... .... ..... Tabela2 wartosc1 wartosc2 wartosc3 .... .... ..... Tabela3 wartosc1 wartosc2 wartosc3 .... .... ..... I tu nie wiem jak zrobić żeby odwołać się do danej tabeli w danej bazie jeżeli chce wywołać moja baza1 A nazwa została zmieniona na moja_baza1 Myślę o takim rozwiązaniu Baza danych KATALOG nazwa_bazy prawdziwa_nazwa moja_baza1 moja baza1 i wtedy wczytywać te rekordy do jakiegoś boksa a jak się wybierze odpowiednia opcje to pobrać nazwę bazy i wtedy ja wywołać? A może jest jakiś inny lepszy sposób? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czyli jesli nic nie robisz po tych parametrach, nie szukasz ani nic, to mozesz je wrzucic do jednego pola jako JSON czy tez zserializowana tablica (z innego tematu wiem ze masz tedane na poczatku jako tablica (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) )
Wiec wowczas niezaleznie ile masz parametrow to tabela zawsze bedzia miala stala strukture |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 18:54 |