![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 5 Dołączył: 18.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam 3 pliki a.php, b.php i c.php
Plik a.php ma formularz z action do pliku b.php gdzie najpierw chce uzyskać zapis do bazy oraz następnie użyć tych samych danych do kolejnego formularza który jest w pliku b.php dane sie ładnie przesyłają z pliku a.php do b.php tylko nie następuje zapis. Kod zapisu z pliku b.php
W pliku b.php poniżej tego kodu jest kolejny formularz z action do pliku c.php natomiast po przejściu z a.php do b.php jest biała strona bez żadnego komunikatu błędu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 5 Dołączył: 18.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Pyton_000 tak jeszcze wiele mi brakuje a szczególnie wiedzy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) to akurat sam wyłapałem, teraz naczytałem sie wiele wątków i z tego co czytam to mysql_query() jest deprecated więc dla mojego kodu chcąc pobrać jakąś wartość z bazy najlepiej użyć PDO i tu znalazłem problem.
Mając taki kod skopiowany z postu #1 więc pomińmy oczywiste błędy:
Po wykonaniu zapytania do bazy chcę pobrać ostatnią wartość id_receipts wykonam to zapytaniem SELECT id_receipts FROM table1 ORDER BY id_receipts DESC LIMIT 1 Natomiast gdy chce to zrobić po stronie php to nie mogę po prostu przypisać tego do zmiennej ponieważ zwróci mi string z zapytaniem zamiast wynik zapytania zapewne powinienem użyć PDO::query() ale nie mogę znaleźć przykładu a w manualu nie jest to dla mnie zbyt jasno opisane, korzystam z php 5.5 więc czy to powinno wyglądać tak:
Jeśli to jest poprawne to dlaczego nie działa? Ten post edytował lustfingers 26.02.2017, 22:05:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 16:40 |