![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Dawno nie pisałem, bo też dawno nie miałem jakiegoś problemu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Zrobiłem apkę online do darta. Brakuje mi tylko tabli rankingowej i kurczę nie wiem zupełnie jak to ugryźć. Dane w bazie zapisuję tak: (IMG:http://peterwebs.pl/dane.png) Chciałbym uzyskać tabelkę mniej więcej taką: Gracz | Mecze | Wygrane | Legi wygrane | Srednia average | Max ----------------------------------------------------------------------------------- Pomożecie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zrozum, odwolujesz sie do kolumny "wygrane", ktora nie istnieje w podzapytaniu. Raz w union sie ona nazywa "ilosc" a raz "wygrane". Dobrze by bylo, by zakazdym razem nazywalo sie tak samo. Wiec jak jedno zapytanie zwraca ci ilosc, to musisz stworzyc wirtualna kolumne z wartoscia NULL o nazwie wygrane, i viceversa. Jak zapytanie zwraca ci wygrane, to masz stworzyc wirtualne ilosc z wartoscia NULL. I pamietaj by kolejnosc byla zawsze ta sama
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 14:57 |