Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Era języka PHP, jak wyżej
nuker44

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie, chce poruszyć temat gdyż kogo nie spytam to kpi z programowania w PHP. Jest pewna dyskryminacja tego języka na uczelni na której studiuje. Aktualnie mamy zajęcia programistyczne, na których mamy projekt w scrumie. Pytając prowadzącego o możliwość stworzenia projektu w technologi PHP dostałem definitywnie odmowę i z góry narzucenie pracy w technologii java, gdyż nie znajdę osób do zespołu w PHP. Gdzie nie czytam to wszedzie java i java

Czy era PHP już się kończy ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Turson

-----

Miałem jesienią dokładnie takie same zajęcia - Projekt zespołowy - SCRUM. Każdy robił w takim języku, co chciał. Prowadzący na temat programowania się nie znał, pytał czym jest framework. Robiłem w Symfony3 (tak, projekt zespołowy zrobiłem sam, bo grupa ledwo co HTML umiała).
Moim zdaniem masz do dupy prowadzącego. Nie ma prawa ci narzucać języka. On nie jest od sprawdzania jakości aplikacji, a od oceny waszej pracy i projekt powinniście móc sobie napisać w czym chcecie.
Znajdź grupę osób chętnych do takiego projektu i miej go w... (IMG:style_emoticons/default/aarambo.gif)

Co do opinii o PHP. Widzę, że negatywne nastawienie do PHP mają osoby dużo programujące w językach statycznie typowanych. To jest wręcz niechęc do PHP. Natomiast nic do PHP nie mają prowadzący, którzy nie zajmują się programowaniem zawodowo. I nie ma się co dziwić. PHP jest prosty i nawet laik napiszę jakąs aplikacje, w przeciwieństwie do JEE.
+Quote Post
prz3kus

-----

Cytat(Turson @ 23.02.2017, 11:11:25 ) *
I nie ma się co dziwić. PHP jest prosty i nawet laik napiszę jakąs aplikacje, w przeciwieństwie do JEE.

Wszytko OK, ale moim zdaniem trudność w pisaniu wcale nie jest większa ani w JEE, ani w .NET nad każdym językiem trzeba swoje wysiedzieć.
PHP jako język skryptowy pozwala na więcej co jest jego przekleństwem jak i błogosławieństwem.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:29