![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest jakiś sposób na wysłanie POSTEM niezaznaczego checkboxa?
Tzn mam kilka tych checkboxów, których name="tablica[]" i chciałbym, aby wysyłane były POSTEM te niezaznaczone/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wysyłam:
Tak probuje robocze odczytać wartości I dostaje taki komunikat, jakoby wysłana tablica nie istniała ;/ Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/dev/web/galeriawphpulubione.php on line 28 NULL Podszedłem troche inaczej do tego problemu
Tylko, że teraz usuwa nie zaznaczone, ale wszystkie elementy. Jak mogę temu zaradzic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 884 Pomógł: 231 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I dostaje taki komunikat, jakoby wysłana tablica nie istniała ;/ Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/dev/web/galeriawphpulubione.php on line 28 NULL Bo wprowadzasz json_decode() tablicę, a nie string. Gdybyś zamiast name='tablica[]' użył name='tablica' to miałbyś zgłowy. inaczej twój POST wygląda tak: $_POST['tablica'][0] = '{"json":"jakis string JSON"}'; więc sam rozumiesz $_POST['tablica'] to jest ARRAY, a to $_POST['tablica'][0] STRING. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 21:09 |