![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jakiś czas temu zacząłem przygodę z symfony 3.
Napotkałem problem z pobraniem atrybutów klasy "category" w klasie "product" gdy używam klasy subcategory. Jak stworzyć relacje aby można było pobrać atrybut image z category i subcategory w klasie product. klasa category
klasa subcategory
klasa product
setery i getery generowane automatycznie. Klasy są przykładowe. Ten post edytował alfredNN 20.12.2016, 00:18:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam jeszcze jedno pytanie, czy operacje np. liczbowe wykonywać w encji czy utworzyć klasę która będzie dziedziczyć po encji? Wszystko zależy od tego, jak traktujesz encje. Można je traktować jako "rich model" i część logiki umieszczać własnie w nich, a można je traktować jako DTO. Powiedz jakie konkretnie operacje chcesz wykonać? Btw. pomysł z dziedziczeniem po encji i umieszczaniem operacji w klasie potomnej jest fatalny, katastroficznym, najgorszym z możliwych i po prostu głupim pomysłem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 22:22 |