|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2016 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cześć, mam takie pytanie :
Potrzebuje sklonować/skopiować rekord w bazie danych za pomocą np. przycisku w aplikacji . W danym kontrolerze zrobiłem funckje private function cloneAction(Grid $grid) , tylko z racji, że nie jestem w tym biegły nie wiem jak wywołać ją na stronie żeby po przyciśnięciu przycisku dany rekord mi się skopiował. Zależy mi aby przycisk [kopiuj] pojawił się na wygenerowanej stronie np show.html.twig . Czy mógłby ktoś mi w tym pomóc, doradzić ? To kod jaki mam, czy w ogole on jest w porzadku ? EDIT: nalezy użyć metody __clone()? jesli tak to w jaki sposob ?
Ten post edytował wluczykuj 13.12.2016, 20:52:32 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2016 Ostrzeżenie: (0%)
|
a) które obiekty chcemy powielić a które nie
chcę powielić wszystko , tylko tak żeby były inne identyfikatory id, coś na zasadzie generowania pełnego wzrozu tabeli z wypełnionymi danymi gotowymi do edycji b ) które relacje chcemy podmienić a które nie tego nie rozumiem, ale to chyba wyjaśnia ta linijka: - relacja w B2 wciąż wskazuje na C, więc zmieniamy to relację na C2 , tylko jak ? Przyznam całkiem szczerze, że nie jestem w tym taki biegły i tez nie chcę aby to zabrzmiało że oczekuje gotowego rozwiązania (bo nawet mój przykład który przytoczyłem jest poglądowy i różni sie nieco od oryginału), ale czy byłbyś w stanie mi pomóc poskładać ten kod od podstaw? bo o ile Twoje wskazówki są dla mnie w miarę zrozumiałe to chyba to przekracza moje umiejętności, a bardzo potrzebuje się tego nauczyć. sądzę , że należałoby zacząć od akcji w kontrolerze GridController, a później wywołanie tejże akcji przyciskiem na stronie i teraz własnię mam pytania: [pytania] jak te akcję zbudować? jak ją wywołać przyciskiem? jeszcze raz pragnę zaznaczyć, że nie chcę dostac bezmyślnie gotowca, ale chyba bez przykładu od podstaw do końca się tego nie nauczę, mogę liczyć na pomoc ? i w ogole dziekuję za odpowiedz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) EDIT: jeszcze była mowa o stworzeniu serwisu ktory otrzyma kolekcje encji , czy to dobry kierunek (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? "i stworzy sobie gotowe obiekty z wypełnionymi danymi a następnie zrobić persist i flush. Bo dane będą te same, ale identyfikatory nie." doszukałem się tego zagadnienia w dokumentacji, czy to się nada ? https://symfony.com/doc/current/service_container.html Ten post edytował wluczykuj 15.12.2016, 18:23:48 |
|
|
|
wluczykuj [Symfony][Symfony2][Symfony3]Jak wywołać funkcje __clone() w Symfony 3? 13.12.2016, 19:34:46
ohm __clone używasz w konkretnym entity.
Ogólnie po s... 13.12.2016, 21:39:15
wluczykuj głównie chodzi mi o cos takiego , przestawilem to ... 15.12.2016, 00:54:44
Pilsener 1. Nie trzeba klonować. Poza tym to jest słabe, bo... 15.12.2016, 12:48:05
Pilsener 1. Jak stawiasz "goły" framework to już ... 16.12.2016, 08:22:14
wluczykuj Teraz jeszcze napotkalem taki sposob , czy to by b... 16.12.2016, 19:58:12 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 29.12.2025 - 20:04 |