![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Zrobiłem dodatkową kolumnę 'time' - określiłem w niej godzinę do której user mógł zapisać rekord. I teraz mam pytanko jaki warunek dopisać do zapytania aby gdy jest już po czasie to user nie dopisze rekordu.
Tylko nie chcę by zapisywało do rekordu Czy jest ktoś w stanie pomóc w tym temacie jak to zrobić by user tylko zapisywał dane do konkretnej godziny. Gdyby próbował wyskakiwał by mu błąd że czas minął na dodanie rekordu. Proszę o wskazówki. Pozdrawiam Ten post edytował woxala123 10.12.2016, 19:02:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Taka mam wersję i nadal zapisuje -gdy np: ustawię godzinę 08:00:00 czyli teraz gdy ktoś próbuje zapisac po tej godzinie to zapisuje. Dobrze b było by blokowało taką możliwość A może spróbować tą drogą że robie zmienna $times=date('2016:12:11 08:00:00) i tutaj zacząć porównywać pole time z zmienną. Tylko jak to ropzpisać wraz z select? Okey na razie działa na takiej zasadzie oto kod Mam ustawioną na godzinę 10:00:00 - i teraz jak ktoś chce dodać rekord po tej godzinie to nie dodaje ale jak ustawie wyższą od aktualnej to doda. Tylko pozostała mi rzecz by tylko 2 rekordy wpisywał. Jest to na razie zbyt prostę rozwiązanie i łopatologiczne gdzie codziennie będę musiał wpisywac wartości pole time Ale jeszcze nad tym rozwiązaniem trzeba pomysleć
Czy ktoś moze podać jakieś inne przykłady? Witam! Niree albo ktoś inny z fum czy może mi dpowiedzieć na pytanie- czy to jest dobre rozwiązanie?
Ten post edytował woxala123 11.12.2016, 14:09:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 03:21 |