![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje jakieś przeciwskazanie, aby klasę User rejestrować jako service? Chodzi o to, że ustawiam w niej role użytkownika na podstawie różnych parametrów i niewielkich algroytmów. Dotychczas były to parametry zapisywane w bazie, w tabeli User, natomiast teraz chcę nadać rolę na podstawie parametru zapisywanego w configu, a żeby się do niego dostać, potrzebowałbym wstrzyknąć - sam jeszcze nie wiem co, ale choćby np. cały container. Ale czy to jest zalecane rozwiązanie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1. Mam zrobione: podczas rejestracji Listener nasłuchuje czy rejestracja przebiegła prawidłowo i uruchamia Kontroler z metodą Init, która zakłada dla Usera pozycję z w tabeli Counter. Że co? Bardziej się nie dało utrudnić sobie życia? Cytat 2. Teraz chce przy każdym odświeżeniu strony aktualizować Counter Usera ... i mam dylemat co do nazewnictwa Folderów a raczej poprawnego przypisania tej usługi bo raczej inkrementacja Coutera to usługa co nie ? Czemu chcesz nazywać klasy z "Manager"? Co do klasy, to powinna być ona usługą, jest wiele konwencji nazewnictwa, stosuj jak najbardziej naturalne nazwy, jak np. UserCounter (licznik użytkowników), chociaż pewnie nie o to Ci chodzi. Jeśli chcesz (mogę jedynie przypuszczać, bo wyraziłeś się nieprecyzyjnie) licznik odsłon serwisu przez danego usera, to nazwij taką klasę ViewsCounter (licznik odsłon) lub coś w tym rodzaju. Cytat 3. a może zrobić Fabrykę dla Countera i wywołanie przez Klasę jakiegoś Listenera podczas każdego przeładowania strony wywoływane przez Twiga Fabryka dla Countera... wywoływane przez listenera i twiga... współczuję utrzymania takiego rozwiązania. Ten post edytował lukaskolista 8.12.2016, 21:58:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 21:12 |