![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem tu nowy i dopiero zaczynam swoją przygodę z PHP, HTML ogarniam już chyba całkiem dobrze więc pora wejść na wyższy poziom i pomyśleć o PHP/MySQL
Mam przykładową bazę ze strukturą tabel
Jak powinno wyglądać zapytanie abym mógł wyciągnąć z tabeli produktów wszystkie produkty z kategorii "AGD" i podkategorii dla których id rodzica to id kategorii "AGD"? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Robiłbyś osobne kolumny do danego modułu, czy lepiej uprawnienia połączyć przecinkami, a później na stronie Lo matko.... jakie kolumny....Cytat Nie jeden skrypt na tej zasadzie robiłem. To, ze robisz skrypty bez znajomosci podstaw baz danych, nie znaczy ze to jest dobrze i masz te "wiedze" wbijac innym.NIe, zaproponowany przez ciebie model jest totalnie zly. Podejscie autora jest prawidlowe, procz rzecz jasna faktu, ze wybral zla strukture na drzewo. Tak, tworzy sie wlasnie tabele wiazaca produkty z kategoriami i tak, dla kazdej pary produkt-kategoria tworzy sie kolejny rekord w bazie. Dzieki temu mozna robic wszelke niezbedne operacje na bardzo duzych bazach bardzo szybko. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 12:33 |