![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, temat był już poruszany natomiast nie potrafię dopasować tego pod siebie mam taki kod:
i teraz pytanie czy moge jakos zrobic tak zeby wyniki z pierwszej petli przyporządkowało mi do drugiej pętli gdzie $dana['material'] z drugiej petli = $dana['surowiec'] z pierwszej pętli? Dobra poradziłem sobie zwykłym ifem, natomiast to chyba zabije serwer, da się zrobić jakoś żeby tylko wpisywało wartość dla tych które występują 1 petli a te które nie żeby dawało w tabeli 0 bądź - ? Ma ktos chociaż jakąs wskazowke? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje bardzo nospor bede walczył i moze cos się uda!
Witam ponownie a gdybym zrobił takim wzorcem?
czy takie cos ma sens? i jeszcze jedno pytanie bo dostałem wskazowke w funkcją LEFT JOIN a nie lepsza jest funkcja LEFT OUTER JOIN? przy okazji nie wiem dobrze zbudowałem te subquery... jezeli cos źle czy mogłby mnie ktos poprawic? Jednak jeszcze jedno pytanie....na jakiej zasadzie działają widoki w PHPMYADMIN? Ten post edytował Mateostin 28.11.2016, 16:01:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 22:42 |