![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, temat był już poruszany natomiast nie potrafię dopasować tego pod siebie mam taki kod:
i teraz pytanie czy moge jakos zrobic tak zeby wyniki z pierwszej petli przyporządkowało mi do drugiej pętli gdzie $dana['material'] z drugiej petli = $dana['surowiec'] z pierwszej pętli? Dobra poradziłem sobie zwykłym ifem, natomiast to chyba zabije serwer, da się zrobić jakoś żeby tylko wpisywało wartość dla tych które występują 1 petli a te które nie żeby dawało w tabeli 0 bądź - ? Ma ktos chociaż jakąs wskazowke? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra spróbuje to jakoś naświetlić:
mam produkcjadb produkt | ilosc aaa | 2 bbb | 3 ccc | 3 mam tabele receptura surowiec | iloscrec | kolor nazwasur | 1.44 | aaa nazwasur1 | 3.64 | aaa nazwasur2 | 5.34 | bbb oraz tabele surowce surowiec | ilosc | magazyn nazwasur | 5 | g nazwasur1 | 6 | g nazwasur2 | 1 | g nazwasur | 2 | s nazwasur4 | 3 | s nazwasur | 4 | k i teraz potrzebuje wyswietlić w jednej tabeli wszystkie materiały z tabeli surowcowej zliczone wedlug magazynu- to zrobilem dodatkowo wyswietlić obok ilość surowca ktora wchodzi w skład materiałów do produkcji wykonując działanie jak w moim drugim zapytaniu MYSQL natomiast nie potrafie tego wsadzić w jedna tabele... bo oddzielnie to nie ma problemu tak jak w pierwszym poscie... bo robie dwie oddzielne petle i mam wszystko jezeli moj tok myslenia jest bledny i na to powinno sie użyć innych opcji to prosiłbym aby ktoś mnie nakierował bo zalezy mi na tym aby wynik z pierwszej petli porownać do drugiej petli gdzie materiał=surowiec gdzie material!=surowiec wyswietl 0 i za chiny nie umiem... tworzy mi sie potezna petla ktorej zaladowanie trwa trzy dni... Ten post edytował Mateostin 27.11.2016, 22:19:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 21:36 |