![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, piszę aplikację w której będą dwa oddzielne systemy logowania, panel dla użytkowników i panel administracyjny. Do panelu administracyjnego zalogować się będą mogli tylko administratorzy. Wykorzystuję do tego FOSUserBundle. Logowanie do panelu użytkownika zrobiłem na domyślnych kontrolerach i widokach. Z jednym panelem wszystko działa bez problemu ale przy dwóch jest problem z wysłaniem danych logowania. Zrobiłem w bazie dwie jednakowe tabele fos_user i fos_admin. Według dokumentacji do config.yml dodałem:
A w security.yml:
A w routing.yml wpisy odpowiedzialne za logowanie:
Do logowania do panelu administracyjnego nadpisałem domyślne kontrolery i widoki i tu jest problem bo po wysłaniu formularza logowania przekierowuje mnie na stronę logowania do panelu użytkownika i dostaję że dane są nie poprawne. Wygląda to tak jakby sprawdzało dane logowania do panelu admina w tabeli fos_user a powinno w tabeli fos_admin. Nie wiem czy dobrze to wszystko robię ale takie coś poskładałem z tego co znalazłem w sieci i widzę że nie działa to. Ten post edytował mariio81 18.11.2016, 19:53:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W założeniu miało być tak że admini mają swój oddzielny panel a użytkownicy oddzielny zintegrowany ze stroną ale w sumie na podstawie ról też by można było wyświetlać odpowiednie widoki. Słuszna uwaga. Dzięki za odpowiedź.
Witam, zrobiłem logowanie według porad jedna tabela, różne role. W sieci znalazłem przykład jak wykorzystać loginSuccessHandler żeby przekierowało użytkownika w zależności od roli albo do panelu usera albo do panelu admin, i to działa. Do tego jeszcze chciałem dorobić coś gdyby użytkownik zalogował się do swojego panelu i próbował wejść na strony panelu admina, to żeby go gdzieś przekierowało albo wyświetliło że niema takiej strony. Znalazłem coś że można nadpisać widoki ze stronami błędów albo napisać exceptionListener lub z wykorzystaniem access_denied_url. Który ze sposobów powinienem wykorzystać? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 13:03 |