![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kilka pytań związanych z socket.io i node.js. Obie rzeczy zainstalowałem tak jak należy i działają dobrze.
1. Jak wchodzę na swoją stronę to musze port dopisywać np. www.strona.pl:port - czy da się bez konieczności tego portu? 2. Strona nie działa dopóki w konsoli nie wklepie node xxx.js i nie wlącze tego. Jak to zrobić, żeby to automatycznie działało? 3. Jest jakiś dobry poradnik (najlepiej PL) dot. node i socket.io? Jak widać jestem zielony w temacie dlatego proszę o pomoc. Pozdrawiamm! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znam angielski w miarę ok, ale nie potrafię czytać dokumentacji w tym języku :/ próbowałem też z książką dot. node, ale w dwóch empikach jak byłem tak w żadnym nie ma. Widocznie będę musiał zamówić z helionu bo jest fajna (podobno) książka do tego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam serwer dedykowany, z zainstalowanym debian 8x. emstawicki, a które rozwiązanie będzie najlepszy? Próbuję napisać czat na działającej już od dawna stronie internetowej, gdzie czat obecnie jest napisany w php+ajax i mysql. W przypadku większej ilości userów online robią się lagi co skłoniło mnie do ponownego napisania tego czatu i właśnie postawiłem na node js + socket.io Może ktoś doradzić albo nakierować? I jeszcze pytanie, bo w JS łączę się z bazą danych dzięki modułowi mysql z node, ale tam mam odkryte dane do połączenia z bazą danych. Przecież tak nie może być (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) co zrobić co? Ten post edytował d.stp 17.11.2016, 09:23:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 11:14 |