![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, temat jest szeroki i wiele serwisów świadczących takie usługi na co niestety nie mam czasu aby wszystkie przetestować więc proszę osoby które zetknęły się z tematem o pomoc i wskazówki.
Szukam coś podobnego do smsapi.pl jednak ten serwis jest przeznaczony dla osób prowadzących działalność gospodarczą. Buduje aplikacje SmartHome Arduino wysyła metodą POST różne informację do pliku PHP a PLIK PHP zgodnie z wytycznymi robić "coś" Potrzebuję SMS aby dostawać powiadomienia czujników kiedy jestem poza domem i szukam czegoś co nie wymusza np. minimum 100 sms na tydzień. Coś na zasadzie jak wymieniony serwis - doładowanie a potem mogę korzystać ze środków kiedy chcę. \ Może to być 10 SMS tygodniowo a może i 20 nie wiem jeszcze ale wiem że potrzebuję czegoś takiego. A może dostawcy tacy jak NJU itd udostępniają API tak aby wysyłając SMS przez API ściągało środki z mojego domyślnego konta na kartę. Wszystkie wskazówki są wskazane bo może nakieruje mnie na lepsze rozwiązanie. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 9 Dołączył: 9.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wdrożyłem w pewnej firmie serwersms.pl. Akurat w opcji prepaid. Można kupić smsy w praeaidzie albo w abonamencie. Mają też wiele opcji wysyłania. Np u mnie jest wdrożone takie coś. Klient ma panel zarządzania stroną. Tam ma dział do wysyłki smsów. Zwykły formularz. Resztą zajmuje się klasa php, którą oni udostępnili. To jest do wysyłania smsów ręcznie. Niedawno wdrożyliśmy wysyłanie smsów przez sql api. W skrócie działa tak. Każde dodanie nowego rekordu (z odpowiednimi polami) do bazy skutkuje wysłaniem smsa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 09:59 |