![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 30.09.2010 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
chce zrobić zmniejszanie obrazków do określonych rozmiarów i zaimplementowałem sobie skrypt stąd: http://stackoverflow.com/questions/1275700...r-before-upload Klasa resize-class.php działa jak bym chciał ale tylko jak podaje ścieżkę gdzie obrazek jest już na serwerze, natomiast nie działa kiedy chce zmniejszyć rozmiar jeszcze przed uploadem czyli jak podaje:
błąd to: imagesx() expects parameter 1 to be resource, boolean given in........resize-class.php on line 26 jak zwardampuje $_FILES to oczywiście mam (chyba poprawnie) to: tmp/jfi123j dodam ze zwykła funkcja move_uploaded_file($a, $target); działa. Ten post edytował jakis_login 20.10.2016, 07:14:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 30.09.2010 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mój wgrywany obrazek mam rozszerzenie .jpg
czy ten obrazek który mam najpierw "otworzyć" to czy nie pokrzyżuje mi to moich planów? Bo chciałbym aby zmniejszał się jego rozmiar jeszcze przed uploadem, aby formularz wysłał sie szybko a nie mielił i mielił przy wgrywaniu obrazka. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 19:13 |