![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Sprawa z pozoru prosta. Wynik z SELECT * wrzucam do <textarea> oddzielnie każdy rekord. To pole textarea ma ustaloną szerokość ale w zależności od ilości tekstu ma się rozszerzać w pionie. Jak? Height:100% nie daje efektu.
Dzięki z góry. No chyba, że nospor zaraz zamknie odsyłając mnie do samouczka. Ten post edytował sadistic_son 13.10.2016, 15:53:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno nie bez JavaScriptu. Mam taki pomysł, że mógłbyś utworzyć niewidzialny element, który miałby identyczną czcionkę, width, line-height itd. jak Twój textarea i w miarę wpisywania do textarea (zdarzenie input), ta kopia dostawałaby tę samą treść. Następnie sprawdzasz jaką ma wysokość ten element i ustawiasz taką samą wysokość na textarea.
Innym pomysłem jest ukrycie textarea, a pokazywanie tylko normalnego elementu, który w locie dostaje treść z textarea. Trochę gorsze rozwiązanie moim zdaniem, bo tracimy niektóre właściwości textarea. Dodam, że takie coś jest na Facebooku, kiedy np. piszemy komentarz. Zajrzałem w drzewo DOM i oni używają specjalnego diva. Nie ma nawet żadnego textarea w tle, nic. Po prostu wpisuje się do diva. Ten post edytował SmokAnalog 15.10.2016, 12:28:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 00:11 |