![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 23.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Działanie mojego skryptu ma być proste, ma polegać na tym, że po zalogowaniu się danego użytkownika wyświetli mu się lista kursów ze statusami do których ma dostęp a do których nie. Mam w bazie między innymi takie tabele jak: - users (id, name, login, password) - tabela przechowuje dane użytkownika - courses (id, lp, name, url, category_id) - tabela przechowuje kursy, linki do nich i id kategorii do jakiej należy dany kurs - access_courses (id, id_user, id_course, status) - tabela przechowuje informacje który użytkownik ma dostęp do którego kursu i wyświetla odpowiedni status To mi działa w połączeniu z kodem, który sobie napisałem, ale problem jest w linii 75. Dokładnie w zapytaniu
Jeżeli to wstawię to jest problem, natomiast jeżeli wstawię na sztywno id użytkownika np. tak
to wszystko jest idealnie. Jednak tak jak wspomniałem będzie więcej użytkowników i id chcę pobierać z sesji. Poniżej umieszczam swój fragment kodu. Proszę o przeanalizowanie go i podpowiedź jak to naprawić.
Wydaje mi się że problem może być z tym że sesja nie jest globalna, ale może się mylę. Proszę o pomoc. Z góry bardzo dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba czytasz co się do ciebie pisze?
Cytat array(1) { [0]=> array(4) { ["id"]=> string(1) "1" ["name"]=> string(12) "Użytkownik1" ["login"]=> string(7) "Testowy" ["password"]=> string(32) "f86bdb19deb2c5ab632734b8d884ce06" } } Masz tutaj tablicę.
Fetch zwraca już pojedynczy rekord stąd jest dobrze. Jeszcze strzelam że zapewne brakuje ci kluczy (np unikalnego na login), oraz mógłbyś dodać LIMIT w zapytaniu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:27 |