![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 23.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Działanie mojego skryptu ma być proste, ma polegać na tym, że po zalogowaniu się danego użytkownika wyświetli mu się lista kursów ze statusami do których ma dostęp a do których nie. Mam w bazie między innymi takie tabele jak: - users (id, name, login, password) - tabela przechowuje dane użytkownika - courses (id, lp, name, url, category_id) - tabela przechowuje kursy, linki do nich i id kategorii do jakiej należy dany kurs - access_courses (id, id_user, id_course, status) - tabela przechowuje informacje który użytkownik ma dostęp do którego kursu i wyświetla odpowiedni status To mi działa w połączeniu z kodem, który sobie napisałem, ale problem jest w linii 75. Dokładnie w zapytaniu
Jeżeli to wstawię to jest problem, natomiast jeżeli wstawię na sztywno id użytkownika np. tak
to wszystko jest idealnie. Jednak tak jak wspomniałem będzie więcej użytkowników i id chcę pobierać z sesji. Poniżej umieszczam swój fragment kodu. Proszę o przeanalizowanie go i podpowiedź jak to naprawić.
Wydaje mi się że problem może być z tym że sesja nie jest globalna, ale może się mylę. Proszę o pomoc. Z góry bardzo dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 23.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi, wcześniej nie miałem czasu odpisać. Udało mi się wreszcie poprawić ten kod, głównie dzięki zmianom wprowadzonym na podstawie skryptu daro0. Nie była to wina średnika na końcu zapytania, jak sugerował Star, choć faktycznie był zbędny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Co do tego co zwracał var_dump($row) to zwracał wszystko co trzeba było czyli
no może bez tego notice tego nie trzeba było (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dlatego się dziwiłem, bo w tablicy id i name było a warunek nie był spełniony co skutkowało tym, że nie można się było zalogować i żeby zobaczyć co wyświetla var_dump to musiałem zmienić na i się okazywało, że jednak id przyszło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ogólnie to mógłbym już dać wszystkim pomógł i można by zamknąć temat, ale dalej nie wiem co było przyczyną tych problemów w tamtej wersji mojego uproszczonego kodu. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić? Stara wersja zawierała
oraz
Nowa wersja zawiera
oraz
i to
I to działa. W czym więc był problem?? Ten post edytował Baku12345 22.09.2016, 06:58:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 01:31 |