![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zacząłem ostatnio uzupełniać swoją wiedzę z PHP i mam mętlik w głowie. Zrobiłem sobie prosty system logowania oparty na cookies, jednak teraz dowiaduje się, że bezpieczniej jest robić logowanie na sesjach, gdyż podobno użytkownik może ciasteczka tworzyć sam oraz je edytować (https://www.youtube.com/watch?v=bW64jbnGYHw). Niejednokrotnie widzę na stronach internetowych napis, że ich witryna używa cookies, a po usunięciu ciasteczek z przeglądarki, następuje wylogowanie mnie. To jak to z tym wreszcie jest? Cookies czy sesje?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 4 Dołączył: 3.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie kolego. Po pierwsze nawet nie wiedziałbyś jaki konkretnie szyfr zostałby użyty bo 1) to się ustawia w config.php do którego nie masz dostępu, a jak on by ustawił w sronfig.php to by działało? Oczywiście ciasteczko z takiego Firefoxa można przechwycić a wiadomo gdzie jest składowane i zapisać (nie zmienione) na innym komputerze z FF a jakby się pokusić o krok dalej i zapisać w google chrome to byś się dopiero zdziwił (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) daro0 czytaj swoje a przedewszystkim inne wypowiedzi ze zrozumieniem, zmień dostawce swoich informacji, kohana nie jest wzorcem ideału, nie stosowałbym jej do porównań co do tego twojego Rijndael'a szkoda zasobów serwera Ja jeżeli nie jestem czegoś pewien nie wypowiadam się w danej kwestii,po przeczytaniu jednego artykułu nie udaje eksperta, a pytam,pytam i proszę o pomoc. Ten post edytował szajens 30.08.2016, 21:08:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 12:51 |