Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> WebApi soapProblem z uploadem zdjęcia podczas dodawania aukcji
bolter94

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Mam problem z dodawaniem zdjecia do aukci w webapi allegro, aukcja bez zdjecia przechodzi be problemu jednak kiedy chce dodac zdjecie do fid=16 wystepuje "blad podczas konwersji zdjecia" probowalem roznych sposobow, file_get_contest(), kodowanie do base64 nic nie dziala (soap w wyzszych wersiaj podobno automatycznie koduje do base64) obrazek ma prawidlowa sciezke bo moge wyswietlic jego kod kodujac go.

Znalazlem rozwiazania ale z przed 2010r, a teraz jest nowy wsdl i nie moge znalezc rozwiazania. O ironio nawet w ubogiej dokumentacji metody I jej przykładzie pominięte zostalo dodawanie zdjęcia.

Prosiłbym o jakiś przykład, bo google już nie wystarcza :/
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
bolter94

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Myślę, że to nie po stronie obrazka leży problem. Próbowałem wiele obrazków zarówno z dysku jak i bezpośrednie linki do obrazka z randomowej strony (oczywiście wybierałem te małe by nie przekroczyć max. rozmiaru) nic nie zadziałało.

Nie wiem co dalej internet na temat webapi zamiera po 2010r. Zero przykładów dla nowego wsdla. Może sposób przekazywania zdjęć się niie zmienił, ale niestety stare metody u mnie nic nie pomogły.

Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 8.10.2025 - 01:01