![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2016 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Bo ja w LO byłem przeciętny. Co prawda nie poświęcałem zbyt wiele czasu... ale czy jeśli będę systematyczny czy można zostać dobrym developerem?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Matematyka to nie tylko dzielenie, mnożenie czy podobne. Tak jak @Comandeer nie jestem programistą z wykształcenia, w sumie nawet nie mam średniego wykształcenia i jakoś daję radę. Są momenty w których czuje się głupi, kiedy na tapetę trafiają jakieś zagadnienia, znacznie bardziej wykraczające poza to z czym dotychczas mierzyłem. Ot rachunek prawdopodobieństwa czy przetwarzanie języka i te wszystkie wzory których w sumie do tej pory nie rozumiem, a które da się wytłumaczyć dużo prościej, niż rzucenie wzoru, do zrozumienia którego potrzeba trochę więcej niż podstawy matematyki.
No ale to też jest kwestią co dokładnie chcesz programować, bo są miejsca, w których podstawowa wiedza matematyczna zwyczajnie nie wystarczy i trzeba będzie się douczyć. Co nie znaczy że już teraz musisz być najlepszy z matematyki. Bo zawsze można się tego douczyć kiedy będziesz musiał. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 20:35 |