![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozpoczynam właśnie przygodę z Ajaxem. Spróbowałem stworzyć pierwszy prosty skrypt który pobrał by mi zawartość pliku php o nazwie "ajax.php" ( plik z ajaxem ma rozszerzenie html ) i go wyświetlił. Niestety we wszystkich przeglądarkach wyskakuje mi okienko że moja przeglądarka nie obsługuje Ajaxu. Po proszę o jakieś sugestie bo dopiero co rozpoczynam przygodę z tym językiem i sam raczej zbyt szybko nie dojdę co jest nie tak (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Z góry dzięki za odpowiedzi. O to skrypt
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie...dopiero ogarniam podstawy Ajax (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , chyba że masz na myśli wykorzystanie Jquery do obsługi Ajaxu - tak mam zamiar to ogarnąć bo podobno łatwiej idzie obsługa na Jquery niz bez niego.
Jeśli nie, czy możesz napisać przykład który miałeś namyśli ? ? Mam jeszcze inny problem który zauważyłem przed chwilą. Mój skrypt ustawiony jest na przesył asynchroniczny ( xhr.open("GET","test.txt",true) ; ) czyli jak rozumiem po każdej zmianie w zapisie pliku automatycznie powinna się wyświetlana zmiana pokazać bez klikania w odświeżanie - ale tak nie jest. Próbowałem zmieniać Get na POST a potem nawet parametr true na false - za każdym razem muszę odświeżać. Nie mam pomysłu jak to poprawic..... (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 02:04 |