![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
szukałem na Google, jednak żadne znalezione przeze mnie rozwiązanie nie pasuję do mojego kodu. Otóż gdy otrzymuję adres e-mail z mojej strony (funckaj mail()), to zamiast Polskich znaków są krzaczki. Kodowanie strony jest w utf8, i jego zmiana nie pomaga. Za każdym razem jest to samo, byłym bardzo wdzięczny jakby ktoś pokazał mi w któym miejscu mojego kodu coś dodać, aby to zaskoczyło...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za zaangażowanie w temat, ale to niestety nie to. Poprawiłem błąd, ale problem nie zniknął.
Forumowicze, macie jeszcze jakieś sugestie? Jakiekolwiek?! Wznawiam prośbę o pomoc, może ktoś pomóc z tym nieszczęsnym PHP? Sam nie jestem w stanie tego rozwiązać. Kod <?php
if($_POST) { $to_Email = "k.juszkiewicz@bkfdesign.com"; //Replace with recipient email address $subject = 'AJDOORS - e-mail ze strony '.$_SERVER['SERVER_NAME']; //Subject line for emails //check if its an ajax request, exit if not if(!isset($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) AND strtolower($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) != 'xmlhttprequest') { //exit script outputting json data $output = json_encode( array( 'type'=>'error', 'text' => 'Request must come from Ajax' )); die($output); } //check $_POST vars are set, exit if any missing if(!isset($_POST["userName"]) || !isset($_POST["userEmail"]) || !isset($_POST["userMessage"])) { $output = json_encode(array('type'=>'error', 'text' => 'Wymagane pola są niewypełnione!')); die($output); } //Sanitize input data using PHP filter_var(). $user_Name = filter_var($_POST["userName"], FILTER_SANITIZE_STRING); $user_Email = filter_var($_POST["userEmail"], FILTER_SANITIZE_EMAIL); $user_Message = filter_var($_POST["userMessage"], FILTER_SANITIZE_STRING); $user_Message = str_replace("\'", "'", $user_Message); $user_Message = str_replace("'", "'", $user_Message); //additional php validation if(strlen($user_Name)<4) // If length is less than 4 it will throw an HTTP error. { $output = json_encode(array('type'=>'error', 'text' => 'Imię i nazwisko jest za krótkie!')); die($output); } if(!filter_var($user_Email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) //email validation { $output = json_encode(array('type'=>'error', 'text' => 'Adres e-mail jest niepoprawny!')); die($output); } if(strlen($user_Message)<5) //check emtpy message { $output = json_encode(array('type'=>'error', 'text' => 'Wiadomość jest za krótka.')); die($output); } //proceed with PHP email. $headers = "From: $_POST[mail] \r\nContent-type: text/html; charset=utf-8" . 'From: '.$user_Email.'' . "\r\n" . 'Reply-To: '.$user_Email.'' . "\r\n" . 'X-Mailer: PHP/' . phpversion(); $sentMail = @mail($to_Email, $subject, $user_Message . "\r\n\n" .'-- '.$user_Name. "\r\n" .'-- '.$user_Email, $headers); if(!$sentMail) { $output = json_encode(array('type'=>'error', 'text' => 'Nie można wysłać wiadomości! Sprawdź konfigurację PHP poczty.')); die($output); }else{ $output = json_encode(array('type'=>'message', 'text' => 'Hey '.$user_Name .'! Dzięki za wiadomość. Będziemy w kontakcie.')); die($output); } } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 16:30 |