![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie! Próbuję stworzyć funkcję, która zwróci główne obrazki ze strony http://jbzd.pl. TYLKO główne obrazki, nie jakieś loga czy inne pierdoły. Niestety mój twór wywala kilka błędów. Zerknijcie, proszę, na te hieroglify i powiedzcie, co w nich nie gra.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miło mi to słyszeć (IMG:style_emoticons/default/happy.gif) Raz jeszcze, z całego serduszka, dziękuję za pomoc (IMG:style_emoticons/default/heart.gif)
Myślałam, że dalej dam sobie radę sama, ale za cienka jestem jeszcze w kodzie, by nie zadawać głupich pytań. Założyłam, że mój skrypt będzie sprawdzał, czy obrazek to .jpg czy nie, dlatego w wyrażeniu regularnym tylko .jpg uwzględniłam. Dodatkowo chciałabym, żeby mój skrypt pobrał wszystkie obrazki z 5 stron i zapisał je na dysku oraz informację, czy są jpg. Wiem, że w poniższym kodzie jest bajzel i wszystko źle, ale uczę się dopiero i jeszcze błądzę, dlatego tak często szukam pomocy. Z góry bardzo dziękuję za rady, jak to ugryźć, żeby działało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
EDIT: Już chyba wszystko ogarnęłam, poza jednym. Za nic nie potrafię stworzyć pętli, która będzie powtarzać wyżej wymienione operacje między stroną główną a piątą podstroną. Nie mam pojęcia, jak inkrementować adres… :/ Ten post edytował wiedzma92 15.07.2016, 15:48:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 08:13 |