![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, to mój pierwszy post na tym forum, ogólnie dopiero zaczynam naukę tworzenia WWW, i wybrałem PHP, ogólnie jestem z innej branży (Elektronika)
Mam plan stworzenia serwisu który by coś doradzał użytkownikowi, to znaczy użytkownik wpisuje zapytanie, a strona wyrzuca użytkownikowi odpowiedzi (coś jak google) ale wyrzuca także dodatkowe pytania/podpowiedzi dzięki którym, serwis poda użytkownikowi bardziej uściślone odpowiedzi. Odpowiedzi oczywiście tylko te które są zapisane w bazie danych. Byłby to "bot" który ma zaimplementowaną bazę danych ("wiedzę") i dzięki której doradza użytkownikowi na podstawie zadanych pytań. np. Użytkownik wpisuje w wyszukiwarce//bota : -Co zjeść na kolacje ?- Wyszukiwarka//bot wyrzuca różne przepisy na kolacje, ale aby zawęzić odpowiedzi, pyta użytkownika np. o : - Kolacja Wegańska?, Kolacja Wegetariańska?, Kolacja z żoną?, Szybka kolacja?, Lekka kolacja? - Użytkownik może zaznaczyć wybór po czym wyszukiwarka/bot wyrzuca bardziej uściśloną odpowiedź aby spełnić oczekiwania/kryteria użytkownika. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wiadomo, BOTa trzeba zaprogramować, także odpowiedzi też będzie trzeba zaprogramować. Po za tym, jaką książkę/kurs PHP możecie polecić (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcę cię zniechęcać, ale wybrałeś sobie trochę za trudny temat jak na początek.
Na początek napisz może sobie proste forum, logowanie, rejestracja, pisanie postów, tematów, potem dorób do tego PW. To też spędzi Ci sen z powiek, ale będzie dużo kreatywniejsze. Po 1-2 latach zaczniesz pisać bardziej zaawansowane rzeczy (o ile będziesz mocno pracował). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 18:29 |