![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
mam linuxa Mandreake 7.0 i nie wykrywa on wogule przy instalacji dysku SEGATE 80 GB Serial ATA, Windows pracuje na nim normalnie, wiec dysk jest podlaczony dobrze, w biosie jest ustawiony na master, wiec czy to wina linuxa, mam za stara wersje czy ... sam nie wiem co, w jakiejs gazecie czytalem ze 7.0 ma wspulpracowac z Serial ATA wiec co moze byc tego przyczyna ?
//edit by Jabol, wydzielone od "Problemy z Linuxem? Zajrzyj tutaj". Tam powinieneś tylko zajrzeć, poszukać w linkach a napisać post już osobny... Ten post edytował Jabol 23.07.2004, 22:00:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2002 Skąd: z kabla:)/ czewa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat(invx @ 2004-07-23 20:30:09) "(...)dysk SEGATE 80 GB Serial ATA, Windows pracuje na nim normalnie, wiec dysk jest podlaczony dobrze, w biosie jest ustawiony na master" na początek drobna uwaga... dysków sata nie da się ustawić na master lub slave... bo nie da się podłączyć dwóch dysków serial do jednego kontrolera. Jeśli chodzi o instalacje mandarynki, to potrzebujesz najnowszego kernela(2.6.x), a więc również najnowszej dystrybucji(chyba, że da się to zrobić inaczej... ja na moim caviarze sata odpalilem mandarynke... ale wersje 10) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 09:52 |